O latură din Piața Unirii va deveni DEFINITIV pietonală. Dispar parcările ”țăranilor” din fața terasei Diesel

 

Primăria Cluj-Napoca anunță că latura vestică a Pieței Unirii va deveni pietonală, urmând ca zona să fie închisă și parcările desființate.

 

Primarul Emil Boc a declarat că șoferii nu vor mai face virajul stânga pentru intra în Piața Unirii, după Consulatul Maghiar, ci vor merge ajunge pe cealaltă latură a Pieței Unirii ocolind pe strada Memorandumului - strada Gheorghe Șincai - strada Napoca. 

 

Pe zona pietonală câștigată prin lărgirea Pieței Unirii vor apărea terase și zone de relaxare, a mai spus primarul Emil Boc. ”Este vorba despre etapa a doua de pietonalizare a Pieței Unirii, cu un proiect mai mic în aria Diesel și strada aferentă. Înseamnă că acea arie va fi transformată în zonă pietonală și standul se va muta pe cealaltă aripă, terasele vor coborî în carosabil și  trotuatele vor fi reamenajate. Aria pietonală își va lărgi astfel profilul în zona centrale. Suntem în ultima etapă, pentru că mai sunt unele detalii privind circulația”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Standul de taxi existent acum pe latura vestică a Pieței Unirii va fi mutat pe latura opusă, în zona hotelului Melody. De asemenea, vor dispărea și parcările oblice de pe latura cu hotelul Melody, urmând să fie păstrate numai parcări paralele, mai puține decât în acest moment. Emil Boc susține că propunerea a venit din partea celor de la Monumente Istorice.  

 

Edilul șef a mai adăugat că, în următorii ani, vor fi implementate și alte componente ale proiectului de pietonalizare a zonei centrale. 

 

Emil Boc este conștient că măsura îi va nemulțumi pe unii. ”Sunt sigur că unii vor fi nemulțumiți, dar sunt măsuri care se impun. În orice capitală și oraș important din Europa, mașinile sunt scoase din oraș și făcute parkinguri în zona de margine a centrului. Din acest motiv am și refuzat construirea unui parking în zona Kogălniceanu. Sperăm ca noua zonă pietonală să fie pe placul clujenilor și zona să fie și mai aerisită”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook