Marti 5 Iulie

Dorel de la Electrica Cluj nu e capabil să regleze sistemul de iluminat public. A studiat problema un an și jumătate

 

Electrica Cluj a studiat modul în care să se coreleze pornirea iluminatului public cu venirea serii timp de un an și jumătate. 

 

Consilierul local Ioan Bîldea a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să precizeze, în scris, de ce pe străzi este beznă după lăsarea serii și iluminatul public pornește cu întârziere. 

 

Primaria spune ca stie de problema si a sesizat Electrica si in toamna, iar acum va solicita preluarea sistemului de pornire a iluminatului public. Electrica spune ca lumina e de vina. Reglarea automata in functie de luminozitate se pare ca nu exista, ci este doar o programare un functie de datele primite de la INMH. Sper sa nu ne mai lovim de problema pornirii intariziate a iluminatului public dupa preluarea sistemului de pornire de catre primarie”, precizează Ioan Bîldea.

 

În răspuns, cei de la Electrica Cluj explică pe larg tot mecanismul de pornire a iluminatului public. 

 

Comanda de aprindere respectiv stringere a iluminatului public din municipiul Cluj-Napoca se realizează prin intermediul aparatului LUXOMAT situat pe strada Dacia, nr. 11 - 13, și a microprogramatelor MITSUBISHI (în număr de 119 bucăți) montate în fiecare bloc de măsură și protecție a iluminatului public (BMPI-IP) din municipiul Cluj-Napoca.

 

Menționăm că reglarea aparatului LUXIMAT, precum și a dispozitivelor MITSUBISHI aflate în blocurile de măsură și protecție a iluminatului public de la toate punctele de aprindere ale municipiului Cluj-Napoca, a fost setată în urma unui studiu efectuat pe durata unui an și jumătate, în corelație cu orele de răsărit și apus primite de la INMH și aprobate de către persoalul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

 

Modificarea orei pe timp de vară, respectiv pe timp de iarnă, nu afectează aprinderea și stingerea iluminatului public. Această modificare a fost prevăzută în momentul în care s-a realizat softul care a fost implementat în dispozitivele de comandă, care se actualizează automat la orele de vară respectiv iarnă. 

 

SC Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuție Transilvania Nord SA face eforturi deosebite pentru a corela cât mai exact nivelul de iluminare din Cluj-Napoca cu comanda de aprindere respectiv stingere a iluminatului public în scopul eliminării problemelor similare cu cele prezentate de dvs”, a precizat Vasile Fărcaș, directorul SC Electrica S.A. - S.C. Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice ”Electrica Distribuţie Transilvania Nord” S.A. - Sucursala Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook