Noi firme interesate sa isi puna numele pe Cluj Arena. Vezi cine este dispusa plateasca sute de mii de euro pe an


Pe langa traditionalele nume deja Banca Transilvania sau Terapia Ranbaxy, o noua companie cu putere financiara mare isi doreste sa cumpere numele Cluj Arena. Suporterii vor un singur lucru: stadionul sa se numeasca "Dr. Mircea Luca".

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a anuntat ca si compania de telefonie mobila Vodafone ar fi interesata sa isi puna numele pe noua bijuterie de cinci stele a orasului.

"Pentru denumirea arenei, incercam sa obtinem resurse financiare. Aceasta arena, daca nu va avea bani, nu va avea de unde cheltui, nu va putea fi mentinuta la cinci stele. Dorinta mea este ca din aceasta denumire sa scoatem trei sferturi din banii de care avem nevoie. Exista trei societati care si-au exprimat interesul pentru a da numele Cluj Arena, fara a avansa sume de bani. Este vorba despre Banca Transilvania, Vodafone si Terapia Ranbaxy. Sper sa avem mai multe oferte. Sunt discutii si mai asteptam inca o saptamana. Vom incerca sa facem si o oferta catre Orange", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Banii incasati din contractul cu una dintre aceste firme vor fi folositi pentru intretinerea stadionului, care costa lunar circa 60.000 de euro. Societatea care administreaza arena percepe lunar clubului de fotbal U Cluj 15.000 de euro, dar diferenta pana la 45.000 de euro este dificil de adunat, asa ca vinderea numelui reprezinta o importanta sursa de venit.

"Sunt bani multi de care are nevoie aceasta arena, altfel ne vom trezi ca gazonul nu e intretinut, ca sistemul de iluminat sau lifturile nu functioneaza. Numai intretinerea gazonului costa intre 3.000 si 5.000 de euro pe luna. E nevoie si de cheltuieli pentru asigurarea pazei in trei schimburi", a mai precizat Alin Tise.

 

Potrivi unor surse, Banca Transilvania ar fi pregatita sa ofere suma de 700.000 de euro pentru a-si pune numele pe Cluj Arena, dar presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, nu a confirmat acest lucru oficial. Vezi AICI amanunte.

 

Stadionul are peste 30.300 de locuri si a fost inaugurat in 1 octombrie, iar in 8 si 9 octombrie au concertat acolo Scorpions si Smokie.

Comentarii Facebook