Delegatie a Primariei in Coreea de Sud! Opozitia acuza ca s-au cheltuit bani publici FOTO


O delegatie formata din mai multi reprezentanti ai Primariei Cluj-Napoca, in frunte cu viceprimarul Radu Moisin, au petrecut 5 zile in Correa de Sud, in perioada 6-11 octombrie, in urma unei invitatii a municipalitatii din orasul Suwon.

Vizita a starnit un adevarat scandal la finalul sedintei de Consiliu Local, cand reprezentanta PNL Cluj, Steluta Cataniciu, l-a acuzat pe primarul Sorin Apostu ca si-a inclus secretara in delegatie. "Nu cred ca municipiul trebuia sa fie reprezentat de secretara primarului. Cine a avizat sumele de transport si daca vi se pare normal ca municipiul sa fie reprezentat de secretara primarului?", a intrebat Cataniciu.

Sorin Apostu a raspuns ca invitatia lansata de municipalitatea din Suwon s-a adresat departamentului Primariei si delegatia a fost condusa de "viceprimarul Radu Moisoin. In scrisoare primita se spunea ca toate costurile de cazare sunt suportate de partea coreeana pe principiul reciprocitatii, intrucat si ei au venit in Cluj-Napoca in aceasta vara si au petrecut cateva zile pe cheltuiala noastra cu ocazia Zilelor Clujului. Domnisoara la care faceti referire nu este numai secretara mea, ci lucreaza ca specialist in biroul de relatii externe".

Staluta Cataniciu facea referire la Ionela Onofrei, secretara primarului Sorin Apostu.

Din delegatie a facut parte pe langa viceprimarul Radu Moisin, directorul tehnic al primariei Cluj-Napoca, Virgil Porutiu, seful Biroului Relatii Publice si Tursim, Ovidiu Cimpean, precum si purtatorul de cuvant Oana Buzatu si seful de cabinet al primarului, Ionela Onofrei, directorul Serviciului Cantina Gheorghe Visan, plus doi angajati de la cantina, Carmen Marc, de la biroul de investitori.

Viceprimarul Radu Moisin a mai afirmat ca Primaria Cluj-Napoca a achitat numai costul biletelor de avion pana in Coreea, circa 20.000 de lei, iar gazdele au platit cheltuielile de cazare si de desplasare.

"In aceeasi perioada a fost si o delegatie a oamenilor de afaceri din Cluj. Am participat toti si la intalniri la sediul mondial al societatii Samsung. Sa stiti ca atunci cand va aud vorbind si cum vorbiti imi este foarte greu sa le spun altor investitori sa vina in Cluj pentru ca ma tem ce reactie vor avea cand va vor auzi vorbind. Vorbiti de Coreea ca de o destinatie exotica, in loc sa vorbim despre Coreea ca despre sediul mondial al samsung, Daewoo si LG", a apostrofat-o Moisin pe Cataniciu..

"Scopul invitatiei, primite inca din luna mai, cand, la randul lor, oficialii orasului Suwon s-au aflat la Cluj-Napoca in calitate de invitati speciali ai primei editii a Zilelor municipiului Cluj-Napoca a fost de a participa la cel mai mare festival din Corea de Sud, "Hwaseong Cultural Festival" (Festivalul Cultural al cetstii istorice Hwaseong – numele istoric al Swonului), aflat la cea de a 48-a aniversare. Acest festival anual are un buget de peste milion de dolari, iar una dintre componentele cele mai importante in ultimii ani s-a dovedit a fi organizarea unui bussines matchmaking, intalniri bilaterale ale mediului de afaceri din Swuon cu oameni de afaceri din alte tari potentiale piete de desfacere sau productie de bunuri coreene", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

Bucatarii de la Serviciul de Cantina a Primariei au gatit mancaruri romanesti la festival: sarmale, mici , ciorba de burta, varza calita si varza a la Cluj.

Delegatia s-a mai dus la Samsung si a fost primita de vicepresedintele companiei si la primarul orasului Suwon, cu o populatie de 1 milion de locuitori.

Comentarii Facebook