E.ON Gaz cere Consiliului Local sa revoce hotararea privind spargerea strazilor


Compania E.On Gaz ameninta ca va da in judecata Consiliul Local si ca va ataca in contencios administrativ hotararea deliberativului local privind taxa de spargere a strazilor.

Hotararea a fost adoptat in 27 septembrie 2011 si a inlocuit-o pe cea anulata de Curtea de Apel Mures la cererea E.ON Gaz.

"In primul rand, CL Cluj-Napoca, prin HCL nr. 375/27.09.2011 nu a facut altceva decat sa instituie o noua taxa prin care a urmarit sa inlocuiasca taxa de spargere instituita anterior prin HCL nr. 488/14.12.2011. Aceasta fara macar a proceda la revocarea hotararii anterioare. Daca ne-am referi doar la acest aspect apreciem ca este nelegal a se impune doua taxe care, chiar sub denumire diferita, sunt aplicate in acelasi cadru si care urmareste aceeasi finalitate, de a incasa taxe locale inafara cadrului legal, ceea ce trecand peste faptul ca ambele taxe cuprinse in cele doua HCL -uri sunt impuse nelegal, conduce si la o dubla taxare a prestatorilor de servicii din aria de responsabilitate a municipiului Cluj-Napoca. (...) Va comunicam ca in cazul in care nu veti da curs solicitarii noastre legale, vom fi obligati sa promovam actiunea in Contencios Administrativ pentru anularea Hotararii in speta, adresandu-ne Instantei de Contencios Administrativ competente, rezervandu-ne dreptul de a solicita daune si cheltuieli de judecata", se arata in plangerea prealabila a E.ON Gaz depusa la Primaria Cluj-Napoca.

Consilierii locali au dezbatut plangerea prealabila si au votat in unanimitate mentinerea hotararii din luna 27 septembrie 2011.

 

Vezi mai jos detalii despre hotararea CL Cluj-Napoca...

Taxa pentru spargerea strazilor, votata de consilierii locali clujeni! 100 de lei costa o groapa in drum

Comentarii Facebook