Mircia Giurgiu vrea ca Primaria Cluj-Napoca sa construiasca doua fabrici de procesare a laptelui si carnii, dar si un depozit de legume


Candidatul independent la Primaria Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, si-a prezentat programul electoral, mentionand ca ar vrea sa ridice doua fabrici de procesare a laptelui si a carnii, dar si un depozit de fructe si legume.

"Vrem sa stim ca in orice moment ce produse exista in judetul Cluj, care pot sa fie achizitionate la pretul cel mai mic si sa nu mai cumparam legume si fructe din Turcia si alte tari, pentru ca noi avem potential. Evident vom cumpara de la producatorii din Cluj, dar pot veni si alti producatori din zona.

Toti cei care doresc sa vanda ne contacteaza si o sa avem noi toate utilajele si personal de specialitate pentru a procesa produsele", a declarat Mircia Giurgiu.

Candidatul independent a mai spus ca toate costurile pentru implementarea acestor proiecte ar urma sa fie suportate fie de la bugetul local, fie de la Ministerul Agriculturii sau din fonduri europene. "Oricare din aceata sursa de bani poate fi folosita sau cele trei se pot asocia pentru a face cele trei unitati. De asemenea, am putea sa ii cooptam si pe fermieri in aceasta afacere", a mai spus Mircia Giurgiu.

Fabricile de lapte, carne si depozitul de fructe si legume ar urma sa se sustina din fonduri proprii, dupa ce sunt puse in fucntiune. "In strainatate exista astfel de unitati, dar acolo fermierii sunt cei care au facut treaba asta, dar la noi treaba asta nu o pot face fermierii".

 

Mircia Giurgiu a mai spus ca ar urma sa fie deschise si unele magazine, de unde sa fie cumparate aceste produse.

Comentarii Facebook