Raspuns ULUITOR al lui Andrei Marga, intrebat despre greselile din CV-urile colegilor de la Educatie


Ministrul de Externe, Andrei Marga, a fost intrebat de jurnalisti despre harababura de la Ministerul Educatiei, unde ministrii au plecat acuzati de plagiat si greseli in CV -uri.

Raspunsul lui Andrei Marga nu a fost deloc lamuritor.

"Nu stiu daca are aceeasi problema, nu am verificat, dar ... cum imi explic? Simplu. Trebuie recunoscut, in Romania este un declin al acestor formari pentru aspecte care par formale: gramatica, logica. Noi inca n-am intrat in intrebarea sau in capitolul deschis de intrebarea 'cata logica este chiar in rationarea publica de multe ori'? Ori sunt erori de logica, daca vreti, pe scara foarte mare" a explicat ministrul Andrei Marga.

Fostul rector al UBB Cluj a mai spus ca: "Sa revin. Sigur, aceasta pregatire sub aspectul formal, daca vrem reguli de gramatica, reguli de logica, de ce nu ... si reguli de etica elementara. Aceasta pregatire ar trebui restabilita in invatamantul nostru. Vedeti bine, a venit valul computerelor, sa spun asa, oamenii se lucreaza pe computere si neglijeaza celelalte lucruri, ori nu trebuie neglijate", a mai precizat fostul ministru al Educatiei.

Primul ministru desemnat de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, a trecut in CV-ul lucruri nereale, intre care si faptul ca a studiat la Stanford, dar si greseli, a scris "innot", scris cu dublu "n".

Ministrul care a urmat, Ioan Mang, a fost acuzat de plagiat.

Actualul ministru al Educatiei, Liviu Pop, a scris in CV numele academicianului inginer Anghel Saligny, folosind doi "y".

Comentarii Facebook