Mircia Giurgiu ii cere lui Emil Boc un plan de prevenire a inundatiilor


Deputatul PD-L Mircia Giurgiu ii cere lui Emil Boc elaborarea unui plan national si a unei strategii de prevenire a inundatiilor.

"Inudatiile care avut loc in acest an au readus in discutie problema unui plan national unitar de prevenire a inundatiilor care presupune construirea de diguri si amenajarea cursurilor raurilor si paraurilor din Romania", sustine Mircia Giurgiu, intr-un comunicat de presa.

Deputatul clujean solicita elaborarea unui plan pentru prevenirea inundatiilor prin "construirea de diguri si amenajarea cursurilor raurilor si paraurilor, in principal In zonele in care apele au iesit din matca si au cauzat inundatii catastrofale dupa fiecare ploaie mai mare. Ministerul Mediului si Pădurilor ar putea obtine sume de la Uniunea Europeana pentru astfel de proiecte".

Mircia Giurgiu sustiune ca planul trebuie sa fie unitar si "nu sa se faca cativa kilometri de diguri pe un rau iar in aval sa nu se mai faca nimic, pentru ca portiunea respectiva din judet apartine de o alta directie a apelor, alt minister care trebuia sa faca proiectul".

Parlamentarul PD-L sustine ca in acest program trebuie sa se implice specialisti de la ape, de la amenajarea teritoriului si constructori pentru a fi gasite cele mai bune solutii.

Comentarii Facebook