Horia Uioreanu: "Guvernul Boc-Udrea a creat cele mai bune premise pentru intrarea a faliment a aproape 70% dintre cetatenii Romaniei"


Deputatul PNL Cluj, Horia Uioreanu, sustine ca masurile anti-criza adoptate de "Guvernul Boc-Udrea" va aduce falimentul pentru 70% dintre romani.

Parlamentarul a adus in sprijinul celor afirmate un studiu realizat pentru Banca Mondiala de Institutul pentru Economie Mondiala din cadrul Academiei Romane.

Potrivit acestor date, doua treimi dintre romani pot face fata scaderii veniturilor cu 25% pe o perioada de cel mult trei luni.

"Aceasta in conditiile in care la data realizarii studiului, respectiv prima jumatate a lunii mai, 35% dintre respondenti suferisera deja o reducere a veniturilor. Din pacate, de la 1 iulie, acestor reduceri li s-a adaugat cea aplicata angajatilor din sistemul bugetar, ale caror salarii s-au redus cu 25%. Daca la aceste reduceri de venituri adaugam recenta crestere a TVA cu cinci puncte procentuale si prognoza de inflatie pentru 2010, de 8%, putem spune ca majoritatea romanilor se indreapta spre faliment", a comentat deputatul Horia Uioreanu.

Parlamentarul crede ca in urmatoarea perioada, pe fondul crizei si a lipsurilor, vom asista la o explozie a numarului de persoane "internate cu diagnosticul de depresie severa, dar si la o explozie a restantelor la ratele datorate bancilor si, implicit, la evacuari fortate".

Horia Uioreanu considera ca masurile anti-criza exista numai in mintea premierului Emil Boc si a consilierilor sai. "In vreme ce masurile anticriza ale executivului actual, vreo 30 la numar conform declaratiilor premierului, exista doar in mintea domnului prim-ministru (...) cele de austeritate fortate sunt prezente in casele majoritatii romanilor", sustine deputatul PNL.

Uioreanu sustine ca in acest moment in Romania este vremea unui Guvern de "profesionisti, oameni care stiu si vor sa scoata tara din criza".

Comentarii Facebook