Ministrul Culturii neagă la Cluj că a declarat că susține Timișoara pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

 

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a spus că a fost citat greșit când a declarat că susține Timișoara în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Declaraţia mea legată de susţinerea Timişoarei pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021 a fost citată greşit de un ziar. Am spus la Timişoara că le doresc să îşi atingă obiectivul, să ajungă acolo unde intenţionează să fie, să îşi organizeze manifestările culturale cât mai dese, să convingă pe cine trebuie să convingă. Le-am spus că va fi o competiţie dură. (…) Spun ce am spus la Timişoara şi Iaşi, vă doresc succes, e important nu atât din punct de vedere al prestigiului pe care îl aduce acest titlu, e important procesul însuşi, ce fac cetăţenii şi instituţiile publice. Ce e frumos într-un asemenea oraş este procesul de mobilizare în jurul unei cauze. Din punct de vedere personal şi sentimental, Clujul este, într-un fel, oraşul meu, am studiat aici, primul doctorat mi l-am dat la Cluj, cunosc bine oraşul, am petrecut o bună parte din tinereţe aici. Nu am astfel de legătură nici cu Timişoara, nici cu Iaşiul sau Craiova. După Bucureşti, oraşul unde m-am născut şi crescut, al doilea oraş românesc unde am trăit este Clujul. Aşa, la o cafea, aş spune că ar fi frumos să fie Clujul”, a spus Barbu, la Cluj-Napoca.

 

Ministrul a precizat că este important ca în acest proiect să fie implicați și bani de la companiile private. ”Implicarea este la companiile private şi la disponiblitatea lor de a  participa la investiţii, să susţină restaurări de monumente, de faţadizări de clădiri, să susţină manifestări artistice, să organizeze evenimente în cascadă. E importantă dorinţa instituţiilor publice, capacitatea cetăţenilor de a se mobiliza şi disponibilitatea companiilor private de a participa la acest proiect cu banii jos”, a declarat Barbu.

 

Sibiul a beneficiat de un lanț de situații prielnice când a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană: ajutor din Luxemburg, situația economică bună a României, investiţii străine și un sprijin de 200 de miloane de euro de la Guvernul României.

 

Ministrul Culturii sprijină Timisoara la titlul de Capitala Culturala Europeană: Clujul mai poate aștepta

Comentarii Facebook