Crin Antonescu amenință cu ruperea USL-ului

 

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că Victor Ponta a dus o "viaţă bună" până acum cu el şi cu PNL, pentru că au fost un "partener ireproşabil" din punct de vedere politic, menţionând că liberalii nu susţin PSD deoarece le-ar tremura "chiloţeii la prezidenţiale".

 

Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate cum apreciază afirmaţia lui Victor Ponta legată de faptul că în trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL în public, Antonescu a precizat că declaraţia premierul nu trebuie interpretată în sensul că el l-ar fi atacat constant în trei ani de zile şi Victor Ponta ar fi avut o viaţă grea, potrivit Mediafax. 

 

"A dus o viaţă bună (Victor Ponta - n.r.), a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică - îndrăznesc să mai fac o previziune - şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare", a afirmat Antonescu.

 

Antonescu, a mai precizat că are încredere "mai mică" în premierul Victor Ponta după episodul Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA, precizând că în prezent situaţia din USL este "complicată".

Comentarii Facebook