Ministerul de Externe despre numirea Cynthiei Curt in postul de consul general: "Pot fi numite, exceptional, si personalitati"

Ministerul Afacerilor Externe sustine ca pentru postul de sef de misiune consulara, cum este cel ocupat de Cynthia Curt, pot fi numite, exceptional, personalitati ale vietii publice.

 

Clujeanca Cynthia Curt a fost numita miercuri de Guvern in postul de consul general al Romaniei la Barcelona, desi nu face parte din corpul diplomatic.

 

Ministerul de Externe a precizat, pentru Mediafax, ca "pentru functia de sef de misiune diplomatica sau consulara pot fi propuse pentru numire, in mod exceptional, personalitati ale vietii publice care indeplinesc conditiile pentru admiterea in randul membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei".

 

"In acest caz, nu este necesar ca persoanele nominalizate sa fi facut parte anterior din Corpul diplomatic si consular al Romaniei", mai precizeaza reprezentantii Ministerului.

 

Cynthia Curt a fost numita consul general in locul lui Radu Ionescu, diplomat in Ministerul Afacerilor Externe din 1997.

 

Cynthia Curt a fost pe rand asistenta a lui Emil Boc la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din Cluj, iar in 2005 a fost numita subprefect de Cluj.

 

In 2007, guvernarea PNL a "curatat" Prefectura de orice reprezentant al PDL, iar Cynthia Curt a devenit inspector guvernamental, iar in 2009 a devenit consilier de stat al premierului Boc, cand "portocaliii" au revenit la putere.

 

Vezi si

Clujeanca Cynthia-Carmen Curt a fost numita consul general al Romaniei la Barcelona

Comentarii Facebook