Merkel i-a lansat un avertisment lui Ponta

 

Angela Merkel s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta și a declarat că Germania vrea să fie un partener al României inclusiv în domeniul economic, dar contează respectarea statului de drept şi combaterea corupției.

 

Doresc ca actuala construcţie economică a României să aibă succes, noi dorim să fim un partener. Pentru economia germană este foarte important să fie respectate standardele statului de drept, să existe siguranţă juridică, să fie combătută corupţia şi să existe transparenţă”, a declarat Angela Merkel.

 

Premierul Victor Ponta a spus că România vrea să îşi recâştige stabilitatea şi să redevină un paretenr strategic al Germaniei. ”Mesajul principal pe care doresc să-l adresez Guvernului german este acela că România, după câţiva ani de criză economică, socială şi politică, şi-a recâştigat stabilitatea şi vrea să redevină un partener strategic şi de încredere pentru Germania. O Românie stabilă, democratică şi puternică poate să reprezinte, într-adevăr, un partener pentru Germania şi pentru Europa, la frontiera de este a Uniunii Europene (...) Există din partea Guvernului determinarea absolută de a îmbunătăţi cadrul legislativ, protecţia investitorilor germani şi de a asigura un cadru judiciar de protecţie a acestora. Doresc, de asemenea, să exprim decizia Guvernului şi a coaliţiei de guvernare privind întărirea statului de drept, lupta împotriva corupţiei şi hotărârea noastră de a avea un cadru legislativ cât mai transparent şi cât mai eficient”, a spus Ponta, conform Mediafax.

Comentarii Facebook