Maghiarii au invadat centrul Clujului, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Ce incidente au fost - VIDEO

 

Circa 500 de etnici maghiari au mărsăluit prin Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Poliția și Jandarmeria au fost în misiune și au acționat alături de organizatori pentru excluderea extremiștilor.

 

Maghiarii au pornit în marș de la Institutul Teologic Protestant spre Biserica "Sfantul Mihail", în jurul orei 11.30. Din mulțimea adunată au făcut parte și mai mulţi reprezentanţi ai Organizaţiei extremiste a Tinerilor din cele 64 de Comitate, care au venit cu steaguri și însemne considerate extremiste. 

 

Organizatorii marșului le-au cerut jandarmilor și polițiștilor să îi legitimeze și excludă. Cei 5 -6 extremiști au fost scoși din rând și duși la secția de poliție pe durata marșului.

 

La marș au luat parte preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, viceprimarul Clujului, Horvath Anna, senatorul, Laszlo Attila, consulul Ungariei la Cluj, Mile Lajos, dar și alte oficialități de rang secund.

 

 

Cei 500 de maghiari au ajuns la Biserica ”Sf. Mihail”, dar înainte au înconjurat statuia lui Matei Corvin. 

 

Steagul României a fost purtat de unul dintre participanții la marș, alături de cel al Ungariei și al maghiarilor din Transilvania. În plus, steagul României a fost dus în Biserica ”Sfântul Mihail” spre deosebire de anii trecuți când era oprit la intrare.

 

De la ora 14.00, maghiarii vor depune coroane de flori la placuța comemorativă a lui Petofi Sandor, de pe strada Avram Iancu.

Comentarii Facebook