O româncă instruită la Londra își DONEAZĂ Mercedesul Primăriei Cluj-Napoca. S-a SĂTURAT!

 

O româncă stabilită la Londra, care a studiat la London School of Economics, i-a scris primarului Emil Boc o scrisoare plină de reproșuri. Femeia promite că va dona Primăriei Mercedesul de 17 de ani considerat mașină de lux.

 

D-le Boc, in anul 2007 i-am dat sorei mele din Romania o masina Mercedes ML320 fabricata in anul 1998. Printr-o masura initiata de dvs. impozitul acestei masini a crescut la 400 lei/luna, deoarece ati considerat-o de lux. Mentionez ca nu e masina de colectie, ci o masina veche de 17 ani. De cand a crescut impozitul tot incearca sa o vanda, insa nimeni nu o cumpara. I s-au oferit 1.000 lire sterline, aproximativ 6 000 lei. Masina i-am dat-o spre a vizita parintii nostri in week-end, si aveti si dvs. parinti, care sunt in varsta si trebuie vizitati periodic, dusi la spitale etc. Va intreb: cum ati decis ca o astfel de masina este de lux si trebuie platit un astfel de impozit urias pentru Romania?”, i-a scris Alina Afin primarului Emil Boc.

 

Româna se întreabă de ce proprietarii de autoutilitare, care exploatează mașina, plătesc mult mai puțin. 

 

De ce un posesor de autoutilitara, sa zicem, masina cu care transporta bunuri, face bani din exploatarea masinii, plateste un impozit de 700 lei/AN, si un posesor de autoturism 400lei/ LUNA? De ce nu se plateste impozit in Romania in functie de categoria de autovehicul si se plateste dupa capacitatea cilindrica? Daca ati luat acea masura de crestere a impozitului pentru ''lux'', de ce nu a fost aplicat pentru ce s-a cumparat DUPA intrarea in vigoare a legii, in cunostinta de cauza oamenii nemaicumparand produse impozitate atat de mult? O treime din salariul sorei mele se duce lunar pe impozit. Pana la urma, o sa vin in tara, o sa o radiez si o sa o parchez in fata primariei Cluj, ca vreau sa fac act de donatie catre aceasta institutie”, a mai adăugat Alina.

 

Scrisoarea ei este tardivă, pentru că Emil Boc nu mai este premier de câțiva ani. 

Comentarii Facebook