Miercuri 24 Aprilie

Lucian Bode a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după verdictul de plagiat dat de UBB


Cererea a fost trimisă de ministrul de Interne către editură după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a anunțat că „suspiciunile de plagiat în cazul Lucian Bode se confirmă în marea lor majoritate“, iar „teza este profund viciată”, scrie Edupedu.

Am primit mesaj de la ministrul Lucian Bode, cum că a cerut editurii să retragă cartea, iar editura a spus că așa va face și că nu se mai află în circulație sau comercializare cartea”, a declarat Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică pentru sursa citată. 

Este vorba despre volumul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei, la Editura CA Publishing. Edupedu menționează că există posibilitatea republicării după corectarea tuturor abaterilor constatate de UBB.

În hotărârea din 11 ianuarie, Comisia preciza că, dacă retragerea volumului „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” nu este comunicată UBB „într-un termen de 15 zile calculate de la comunicarea prezentei hotărâri, Comisia va sesiza Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării pentru analiza cărții mai sus menționate. Menționăm că, spre deosebire de comisiile de etică, CNECSDTI nu este limitat la sancționarea membrilor comunității academice și de cercetare având și posibilitatea de a decide sancțiuni referitoare la cartea publicată pe baza tezei.

Comentarii Facebook