Liviu Dragnea despre REGIONALIZARE: "Guvernul nu îşi asumă niciun fel de variante care circulă pe internet”


Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi că a văzut la TV mai multe variante ale hărților despre regionalizare, dar a menționat că abia acum este alcătuit grupul de lucru și nu consideră că este o coincidență apariția acestora în contextul scandalului abordării steagului Ținutului Secuiesc.

"Nu cred în coincidenţe când ieri (miercuri, n.r.) am văzut la TV nişte hărţi despre regionalizare, în condiţiile în care regionalizarea este coordonată de la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi abia se constituie grupul de lucru şi consiliul consultativ", a declarat Liviu Dragnea, informează Gândul.

Dragnea a mai precizat și că proiectul de lege privind reorganizarea administrativ-teritorială apărut în media nu este cel oficial și că Guvernul nu și-l asumă, singura variantă oficiașă fiind cea coordonată de MDRAP.

"Guvernul nu îşi asumă niciun fel de variante care circulă pe internet sau pe diverse surse. Cel apărut azi nu este proiect de lege, este un document care nu are nicio legătură cu proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului României, proces care este coordonat de ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", a spus Dragnea.

Vicepremierul a spus că documentul apărut miercuri a fost elaborat de "un domn director de la o agenţie de dezvoltare regională de undeva din Banat" şi că va apărea și o inflaţie de "aşa-zise proiecte de regionalizare".

Dragnea a adăugat că dorește ca până la finele anului 2013 să fie înființate aceste regiuni."Se lucrează serios. Probabil în lunile următoare vom ieşi cu un proiect, după ce vom avea toată analiza finalizată, inclusiv studiile de impact".

Comentarii Facebook