Liderii USR i-au chemat pe ”luminații” de la USR Florești la raport, după ce au blocat propriul proiect european de 15 milioane de euro


Liderii USR, Cristian Ghinea și Cătălin Drulă, i-au chemat la raport pe consilierii USR din Florești, care în ședința de joi, 24 martie, au blocat un proiect european în valoare de 15 milioane de euro, inițiat chiar de USR.

Este vorba despre un proiect PNRR pentru construirea unui muzeu la Florești, proiect care a fost susținut și promovat chiar de Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene. 

În ședința de joi a Consiliului Local Florești s-a supus votului un proiect de cedare către Ministerul Culturii a terenului pe care urma să fie realizat muzeul. Consilierii USR Florești au votat împotrivă, pentru că nu au apucat să studieze documentele, scuză folosită și în trecut când intenția a fost de boicot a unor puncte de pe ordinea de zi. Problema a fost că acum proiectul privind muzeul a fost inițiat chiar de USR. 

Cei 6 consilieri USR, în frunte cu liderul lor, Marius Todoran, au votat împotrivă, iar proiectul a picat. Floreștiul este acum la un pas să piardă finanțarea de 15 milioane de euro, din PNRR. 

Dr. Felix Marcu, directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, a declarat că este șocat. ”Suntem blocați. Fără nicio justificare – le-am explicat că dacă au nelămuriri le pot oferi orice detalii – au votat împotrivă. Este un proiect inițiat de un ministru USR. Au un război de dus cu primarul din Florești, care e liberal. Dar am încercat să îi fac să înțeleagă că e o problemă importantă pentru Florești, pentru noi, pentru România. O să solicităm și justificarea acestui refuz pentru că nu cred că un consilier local poate să voteze da sau nu fără să justifice de ce”, a declarat Felix Marcu, directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Singura soluție este acum de a fi resupus votului acest proiect, dar nu este clar dacă USR Florești a apucat să se documenteze despre acest proiect, despre care se discută public din iunie 2021.

Cum au blocat consilierii locali USR-Plus Florești o investitie publica de 15 milioane de euro, din fonduri europene

Comentarii Facebook