Marti 21 Septembrie

Lăzăroiu despre o nouă suspendare a lui Băsescu:” Uniunea Europeană ne va suspenda dreptul de vot”


Sebastian Lăzăroiu, consilierul prezidenţial pe analiză politică al şefului statului, a declarat în cadrul unui interviu că o nouă suspendare a lui Băsescu ar putea elimina România din UE.

"Eu cred că dacă se mai produce o suspendare şi nu exagerez, pentru că ştiu care e atmosfera la Bruxelles şi la Washington, şi o ştiu şi cei din USL, eu nu cred că SUA VA MAI MENŢINE Parteneriatul Strategic . În ziua în care Parlamentul îl suspendă pe preşedinte, e probabil ca SUA să aibă o poziţie foarte tranşantă în privinţa Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeană, foarte probabil, ne va SUSPENDA dreptul de vot, ceea ce o CATASTROFĂ, practic eşti scos în momentul ăla din UE. Teoretic eşti acolo, dar nu mai contezi când nu ai drept de vot. Eu aş putea să bag mâna în foc că asta se va întâmpla în ziua în care Parlamentul ar mai face o nouă suspendare. După-aia, Dumnezeu cu mila, suntem o ţară din Asia, nu mai suntem o ţară europeană, nici nu îmi mai dau seama ce miză ar avea preşedintele sau alţi lideri politici care mai rămân responsabili", afirmă Sebastian Lăzăroiu într-un interviu pentru REALITATEA.NET.

Deși consideră că vor fi consecințe grave în urma unei noi suspendări, Lăzăroiu consideră că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

"Sincer, nu cred. Nu cred în asta, dar trebuie spus că el reflectă o anumită divizare care a apărut în USL, pentru că Voiculescu este adeptul suspendării înainte de alegeri, s-ar putea ca el să fie cel realist, să aibă mai multe informaţii chiar din interiorul partidelor care compun USL. El spune ca să fim siguri că nominalizăm premierul pe care îl vrem noi, trebuie să avem un preşedinte interimar al nostru, adică să-l avem suspendat pe Traian Băsescu în ziua alegerilor, pentru că el ştie, simte că în PSD sunt mai mulţi oameni care vor să fie prim-ministru, nu doar Ponta. Şi în condiţiile în care PSD obţine cele mai multe voturi, atunci e posibil ca altcineva să aibă pretenţia de a fi premier şi să cadă la o înţelegere cu preşedintele."Comentarii Facebook