Laszlo Tokes: Vreau un primar maghiar in Cluj-Napoca in 2012! Din majoritari, in 50 de ani am ajuns minoritari VIDEO


Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat ca ar fi un lucru foarte bun ca municipiul Cluj-Napoca sa fie condus de un primar maghiar, dupa modelul Sibiului.

Intrebat daca prin noua lege, care permite ca primarii sa fie alesi din primul tur, au crescut sansele ca maghiarii sa aiba un primar la Cluj, Laslo Tokes a raspuns ca: "S-ar putea, dar eu cred ca romanii o sa se uneasca si cumva o sa dobandeasca scaunul de primar al Clujului, dar de altfel ar fi normal ca indiferent de apartenenta etnica sa fie aleasa persoana care sa fie apta pentru un astfel de oficiu. Ar fi timpul si cazul ca iarasi Clujul sa aiba in frunte un maghiar, asa cum si la Sibiu este un primar german", a declarat Laszlo Tokes.

Presedntele CNMT a spus ca in toate localitatile si chiar si la Cluj vor fi purtate tratative cu UDMR pentru desemnarea unor candidati comuni.

Intrebat de ar reprezenta un primar maghiar la Cluj, Laszlo Tokes a spus ca: "Ar reprezenta mai bine interesele noastre comune atat ale romanilor, cat si ale maghiarilor, dar mai ales noua ne lipseste sa fim mai bine reprezentati pentru ca dintr-o situatie majoritara in 50 de ani am ajuns in minoritate absoluta. Ar fi timpul sa oprim descresterea ungurimii la Cluj si de aceea ne bucuram de aceste zile culturale maghiare la Cluj".

 

Vezi si...

Laszlo Tokes: Cum indraznesc romanii sa schimbe identitatea maghiara a lui Matei Corvin? VIDEO

Tokes, vicepresedintele PE: La Rosia Montana s-ar putea repeta accidentul ecologic de pe Tisa VIDEO

Comentarii Facebook