Miercuri 24 Aprilie

Asa arata tramvaiele care ar putea circula prin Cluj-Napoca! In plus, sunt si romanesti FOTO



Primaria Cluj-Napoca a pregatit un buget de 60 de milioane de lei pentru achizitia unor tramvaie moderne pentru noua linie de tramvai, care va fi finalizata pana in luna mai 2012.

Intre conditiile impuse de municipalitate este pretul cel mai bun, iar in aceasta categorie se inscrie tramvaiul Imperio, produs de Astra Arad, care costa 1,7 milioane de euro, fiind cu 30% mai ieftin decat cele produse pe piata mondiala.

Tramvaiul Imperio, produs de Astra Vagoane Calatori SA si Siemens, este dotat cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, podeaua joasa, este cel mai economic tramvai din lume si poate transporta 168 sau 240 calatori.

Noile tramvaie ar urma sa intre in circulatie pana la finalul acestui an si se incadreaza in termenul de licitatie propus de Primaria Cluj-Napoca, sfarsitul lunii septembrie.

Imperio trebuie sa sufere unele modificari pentru a satisface pretentiile municipalitatii clujene, scaunele actuale imita lemnul si trebuie sa fie cu tapiterie,iar tramvaiul nu are in dotare sistem WiFi.

Conform anuntului de licitatie, tramvaiele trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa aiba podea complet coborata cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor si a persoanelor cu mobilitate redusa, sa aiba o capacitate de transport totala de minimum 175 de locuri, sa fie echipate cu instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece din municipiul Cluj Napoca, instalatie de ventilatie, sisteme de numarare a calatorilor, cu instalatie video atat pe exterior, cat si pe interior pentru fiecare modul, echipament pentru ticketing, instalatie de informare a calatorilor video la exterior si audio-video la interior, echipament Wifi pentru emisia si receptia semnalelor privind functionarea.

Potrivit aceluiasi document, noile tramvaie vor putea circula cu viteza maxima de 70 de km/h, care poate fi limitata electronic la 55 km/ora, pentru recuperarea de energie la franare.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat in luna iulie ca va achizitiona 6 tramvaie noi care vor inlocui vechile mijloace de transport in comun folosite pe ruta strada Bucium (cartierul Manastur) - Piata Garii, aflata acum in proces de modernizare.

Lucrarile vor fi finalizate pana in luna mai 2012, cand vor incepe lucrarile pe tronsonul Piata Garii - Bulevardul Muncii (cartierul Iris).

Foto: Vestic.ro

Comentarii Facebook