Kelemen Hunor: Placuta lui Nicolae Iorga este ilegala. Primaria trebuie sa o mute din fata statuii lui Matei Corvin


Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj ca placuta amplasata de municipalitate in fata statuii lui Matei Corvin este ilegala si trebuie mutata.

Kelemen Hunmor a spus ca aceasta placuta nu respecta planul de restaurare avizat de Guvernele din Romania si Ungaria, care au si platit lucrarile.

"Sunt convins ca vom reintra in legalitate, aici fiind vorba despre incalcarea legii. Este vorba despre incalcarea unui aviz. Discutam despre un proiect avizat, despre un proiect finantat si realizat si despre o placuta care nu se regaseste in niciun aviz. Pozitia noastra este foarte clara. Sunt convins ca prin dialog vom gasi o solutie care sa fie si legala si acceptabila pentru toata lumea. Solutia este sa punem in aplicare tot ce este in avizul pentru restaurarea statuii lui Matei Corvin. Exista o solutie aprobata si avizata care trebuie respectata si pusa in aplicare", a declarat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a mai spus ca i-a trimis primarului Sorin Apostu o scrisoare prin care i-a cerut sa faca demersurile pentru a demonta placuta. "Vreau sa cred ca vom reusi sa reintram in legalitate cu autoritatile locale", a mai spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii nu a primit pana acum niciun raspuns din partea primarului. Sorin Apostu a declarat totusi, vineri, ca placuta nu va fi indepartata pentru ca respecta spiritul multicultural al orasului.

 

Vezi si...

Consulul Ungariei la Cluj cere indepartarea placutei lui Nicolae Iorga de langa statuia lui Matei Corvin: "Agita spiritele!" - VIDEO

Primarul Sorin Apostu: Placuta lui Nicolae Iorga va ramane langa statuia lui Matei Corvin VIDEO

Comentarii Facebook