PSD Cluj il acuza pe consulul maghiar Szilagyi Matyas de intoleranta si de ingerinte in viata publica a orasului


Presedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, il acuza pe consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, de intoleranta si de amestec in viata publica a orasului.

 

Consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, a cerut vineri indepartarea de urgenta a placutei lui Nicolae Iorga din fata statuii lui Matei Corvin pentru ca agita spiritele. Consulul a spus ca aceasta opinie este impartasita si de oficialii de la Budapesta.

 

"Este greu sa taci si sa asculti lectii de multiculturalism de la un demnitar maghiar, care nu s-a dezis de actiunea sovina de interzicere a sarbatoririi zilei nationale a Romaniei la Teatrul Maghiar de Stat din Budapesta, dar este profund revoltat de o placuta al carei mesaj reda un adevar istoric al romanilor, ridicand steagul Moldovei de sub copita calului unui agresor conjunctural", sustine Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca, intr-un comunicat de presa.

 

El crede ca modul imperativ in care consulul maghiar din Cluj-Napoca a ales sa ceara “inlaturarea imediata” a respectivei placute "se gaseste in afara canoanelor consacrate in diplomatie".

 

"Apreciez ca modul in care este abordat acest subiect denota lipsa tolerantei invocate de domnul consul si o ingerinta greu de ignorat in viata publica a orasului nostru", a mai spus presedintele PSD Cluj-Napoca.

 

Vezi si

Consulul Ungariei la Cluj cere indepartarea placutei lui Nicolae Iorga de langa statuia lui Matei Corvin: "Agita spiritele!" - VIDEO

Comentarii Facebook