Ioan Rus asteapta scuze de la Unguri! Presedintele parlamentului de la Budapesta a spus: Guvernul Romaniei e necivilizat si barbar


Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca asteapta scuze publice de la Guvernul Ungariei pentru declaratia: "Guvernul Romaniei e necivilizat si barbar!", facuta de presedintele Parlamentului Ungar, Kover Laszlo.

Declaratia a fost facuta dupa ce partea romana nu a permis intrarea in tara a urnei poetului Nyiro Jozsef, in vederea reinhumarii.

"A fost foarte surprinzator comportamentul neprietenos, necivilizat si barbar al noului Guvern roman de a-i refuza lui Nyiro Jozsef posibilitatea de a se odihni acasa, in pamantul natal. Suntem acuzati in mod rusinos si noi si Nyiro si a existat o adevarata vanatoare dupa urna cu cenusa din partea Guvernului, care a depasit limita comicului", Kover Laszlo.

"Noi am gestionat absolut legal aceasta problema, deoarece poetul in cauza a apartinut unei ideologii fasciste. Am explicat ca nu este posibil sa se faca acest lucru, reinhumarea, in ziua de Rusalii catolice si nu suntem de acord cu deturnarea unui eveniment religios cum era cel de la Sumuleu Ciuc si transformat in campanie electorala. Romania nu este un sat fara caini si am gasit o urna cautand in 5.000 de masini", a explicat Ioan Rus.

"Eu ma asteptam ca presedintele Parlamentului Maghiar, care a facut declaratii defaimatoare la adresa Guvernului Romaniei, sa isi ceara scuze. Nici el si nici premierul Viktor Orban nu au facut acest lucru, cu toate ca ultimul a fost in vizita la Bucuresti", a mai spus Rus.

 

Orban nu a avut nicio intrevedere cu premierul Victor Ponta, dar s-a intalnit cu alti lideri europeni aflati la Bucuresti.

Comentarii Facebook