Ioan Rus vrea la frontierele Romaniei vamesi austrieci, elvetieni: Daca ne acuza ca suntem corupti sa fim toti acuzati


Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat la Cluj ca a propus statelor UE sa trimita vamesi care sa lucreze in punctele de trecere a frontierei din Romania.

"Avem, probabil, cea mai moderna frontiera dintre tarile cu frontiera exterioara a UE. Am propus si in Franta si ambasadorilor europeni, pentru a nu se mai spune ca politistul de frontiera roman si vamesul e corupt, ca in punctele de frontiera sa functioneze brigazi mixte. Sa-mi dea un belgian, un elvetian si un francez, care sa stea la granita cu Republica Moldova si nu numai. Sa ne asumama toti, si austriacul si francezul, daca sunt probleme, pentru ca eram toti trei in schimbul ala", a declarat Ioan Rus.

"Am mai decis si voi propune Guvernului ca va trebui sa avem capacitatea de a primi migranti si vom transforma Oficiul roman pentru imigrari in Inspectorat general. Pentru a obtine statutul de tara Schengen trebuie sa demonstram ca noi suntem capabili sa facem ceea ce se cere", a mai adaugat Ioan Rus.

Ministrul de Interne a declarat la Cluj ca spera ca Romania sa obtina aderarea la spatiul Schengen din aceasta toaman, in ceea ce priveste spatiul aerian, iar terestru numai din 2013.

Comentarii Facebook