Ioan Rus: Sper sa modernizam partidul! Daca nu, o sa sprijinim o alta miscare de stanga

Ioan Rus a declarat astazi la Conferinta Judeteana extraordinara a PSD Cluj ca in cazul in care nu vor reusi sa modernizeze partidul, se vor da la o parte si vor sprijini o alta miscare de stanga. In plus, el a cerut "promovarea lui Vanghelie".

 

Social-democratul clujean a tinut un discurs virulent la adresa actualei conduceri a PSD. Dupa ce i-a acuzat pe liderii actuali ca au transformat PSD-ul intr-un SRL, Rus a spus  ca au luat o decizie proasta atunci cand au iesit de la guvernare, desi el s-a opus. Ioan Rus a spus ca modernizarea partidului este absolut necesara si i-a sfatuit pe membrii PSD prezenti sa ii voteze la Congres pe Cristian Diaconescu si Victor Ponta si l-a ironizat pe Vanghelie.

 

"Avem o conducere care gandeste de azi pe maine si in interesul ei si nu are gandire strategica. Si, de aceea, delegatii nostri organizatia noastra, trebuie sa militeze pentru altceva in incercarea de a moderniza institutional acest partid. Poate vom reusi, poate nu. Daca nu vom reusi nu ne vom da la o parte de la ideea de a sprijini o noua miscare de stanga din Romania, dar nu-i cazul sa vorbim despre acest lucru, dar e cazul sa ne gandim si la varianta alternativa pentru o astfel de situatie. Conducerea partidului, la propunerea distinsului nostru coleg Marean Vanghelie care a cerut excluderea din partid a mea si a lui Dancu pentru ca avem, din punctul lui de vedere ,o pozitie total neprincipiala, asadar  conducerea partidului chiar a incercat sa propuna excluderea noastra.  In contramoneda, solicit conducerii partidului promovarea lui Vanghelie", a mai spus Ioan Rus la conferinta judeteana extraordinara a PSD Cluj.



Comentarii Facebook