Ioan Rus: Am pierdut alegerile din 2004 pentru ca liderii PSD il voiau pe Emil Boc primar la Cluj

Ioan Rus a dezvaluit astazi ca a pierdut alegerile din 2004, la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, deoarece liderii PSD voiau sa scape de Boc, care ii ataca dur in Parlament. Rus crede ca atunci s-a nascut PD-L -ul ca partid puternic.

Ioan Rus a declarat ca a avut o intelegere verbala cu Gheorghe Funar, cel care a pierdut inca din primul tur de scrutin, pe baza careia voturile PRM ar fi mers spre candidatul PSD la functia de primar. "In turul I eu am avut 24 % din voturi, iar Emil Boc 36 %. Doua zile dupa alegeri, Funar m-a contactat si mi-a spus ca ma sprijina pentru ca el considera ca sunt mai bun ca Boc. Am fost de acord si i-am spus ca imi ajung 20 % din voturile dansului pentru a castiga alegerile", a declarat Ioan Rus.

 

Intelegerea a stat in picioare doar doua zile. Ioan Rus a spus ca a fost contactat de Gheorghe Funar care i-a spus ca liderii PSD nu vor sa negocieze cu PRM. "Dintr-un motiv foarte simplu: in perioada 2000 - 2004 opozitia in Parlamentul Romaniei o facea doar Mona Musca si Emil Boc. Astia ii tocau si conducerea partidului a hotarat asa: cu un drum scapam de amandoi. Il lasam pe Boc la Cluj, scapam de el, si scapam si de Rus ca daca il si validam cu electoratul clujean asta ne poate crea probleme", a mai spus Ioan Rus.

 

Ioan Rus a mai dezvaluit ca Funar i-a cerut sa se roage de cei din conducerea PSD pentru a accepta intelegerea propusa de PRM. "I-am spus ca nu ma rog nici de tata. Acesti ganditori (n.r. conducerea PSD) negandindu-se ca nu eu am fost afectat, ci organizatia judeteana. Acesta a fost momentul in care s-a nascut PD-L - ul, ca a doua zi Boc a devenit unitatea de masura a succesului. In loc sa nasca lideri locali puternici au nascut un partid. Pana la urma Boc nu a ramas la Cluj, a ajuns prim ministru. Acum il pot folosi ai nostri ca s-a dat in folosinta", a mai spus Rus.

Comentarii Facebook