Ioan Rus: PSD functioneaza ca un SRL. (...) Eu, Dancu si Puscas nu vom participa la Congres in semn de protest

Ioan Rus: "Partidul functioneaza in interior ca un SRL, un partid nu are actionari si proprietari"

Ioan Rus a lansat un atac virulent la adresa actualei conduceri a PSD pe care i-a acuzat ca s-au transformat bin proprietarii PSD. 


"Partidul functioneaza in interiorul sau ca un SRL, un partid nu are actionari si proprietari cu atat mai mult un partid social democrat care trebuie sa slujeasca interesele celor multi. Ce sa creada electoratul nostru ca din 2006 a inceput derapajul cand am sustinut PNL pentru ca asa au vrut cativa oameni. Am intrat la guvernare in conditiile in care exista acest model al Germaniei in care guverna stanga cu dreapta. Dar ei au guvernat in numele interesului germaniei nu al celor doua partide", a declarat astazi Ioan Rus la conferinta judeteana extrordinara a PSD Cluj.



Liderul Grupului de la Cluj a mai acuzat conducerea PSD ca a iesit de la guvernare desi el s-a opus acestui lucru si chiar le-a cerut membrilor de partid sa nu fie de acord cu asa ceva. "Am facut toate acestea eforturi private am discutat cu fiecare parlamentar pe care l-am cunoscut. Le-am spus: nu votati iesirea de la guvernare. Nu am reusit, atat era de mare presiunea intereselor acestui SRL. Mi-au spus sa iesim ca asa Geoana castiga din serva alegerile. Dar cum candideaza Basescu cu pasivele Guvernarii in spate si Geoana putea".



Rus  a dat exemplul a doi muncitori care sapa un sant si abia la final se poate decide cui ii este dat premiul I. "Noi am ales varianta in care stam pe patura bem bere crezand ca o sa fim votati. Nu s-a intamplat asa. Am solicitat si am vorbit cu fiecare parlamentar nu votati caderea guvernului Boc. Daca ramanea in functie aveam pe cine sa criticam, dar aceeasi ganditori de doi bani au decis ca trebuie sa iesim.

 

In vremea asta nu s-au platit firmele care au lucrat pentru stat si ne si laudam ca a fost decizia buna si rezultatul a venit in noiembrie", a mai declarat Rus.



Rus crede ca toate aceste decizii au facut ca PSD sa nu fie o varianta viabila pentru putere in acest moment. El a criticat si modul in care va fi organizat congresul pentru alegerea noului presedinte "Toata Transilvania are reprezentanti cat Bucurestiul, noi sa avem 20 si Bucurestiul 220. Asta inseamna ca ei au facut 200 % la alegeri. Asistam la viclenie si incercarea de a smecheri acest congres, toate organizatiile de aici vor avea cat capitala"



Eu, Dancu si Puscas nu vom merge la acest congres in semn de protest. "Nu participam, in semn de protest pentru modul in care colegii nostri gandesc acest partid. Eu va sfatuiesc sa votati cu Diaconescu si Ponta dintre candidati si cred ca ei ar putea fi o solutie alternativa la ceea ce se intampla in partid astazi. Pentru ca aceeasi ganditori dintotdeauna nu au lasat sa apara solutii alternative".


Comentarii Facebook