Ion Aurel Pop: Sunt avantajat prin munca mea de cercetare fizica VIDEO

 

Acad.Prof.univ.dr. Ion Aurel Pop a participat marti, 28 febriuarie, la intalnirea din sala Auditorium Maximum, de pe strada Kogalniceanu, la care au luat parte peste 200 de persoane.

"Sunt avantajat prin aspectul de cercetare fizica pentru ca am avut mai multi ani inainte poate decat alti candidati, prin calitatea de membru al Academiei Romane, dar aceasta depinde de vointa algatorilor care decid pana la urma in legatura cu viitorul Universitatii", a spus Ion Aurel Pop.

Cu privire la alegeri, acesta a precizat ca le vede intr-o atmosfera democratica "pentru prima oara in istoria tarii noastre, rectorii si instantele de conducere a Universitatii, consiliile profesorale si Senatul, sunt alese prin vot universal".

 

"Eu vad universitatea ca o mare solidaritate umana. Cred ca aceasta institutie are in sine resurse de energie ca sa se regenereze, sa se primeaneasca si sa se organizeze mereu, independent de persoanele trecatoare care trec prin fruntea ei. Cred ca menirea unui viitor rector, care nu poate fi decât primul intre egali, delegat sa duca mai departe mesajul venit din trecut, e sa asigure dezvoltarea comunitatii a egalilor, intre studenti si profesori. Sa respecte traditia de autonomie universitara si democratie", a mai precizat academicianul Aurel Pop.

 

Desi la conferinta au fost invitati toti cei cinci candidati pentru functia de rector, doar patru dintre acestia au onorat cu prezenta, Radu-Decebal Ciurchea lipsind de la ultima dezbatere.

Comentarii Facebook