Ioan Aurel Pop a dat piept cu studentii de la UBB Cluj! Tinerii au cerut sa isi aleaga singuri profesorii


Noul rector al UBB Cluj, Ioan Aurel Pop, s-a intalnit, miercuri, pentru pentru prima data de cand a fost ales, cu studentii. Solicitarile acestora l-au uimit, dar a spus ca lipsesc banii.

Ioan Aurel Pop a inceput intalnirea cu un discurs: "Am vrut sa ma intalnesc cu voi inainte de a avea o intalnire cu profesorii, pentru ca in primul rand voi sunteti cei importanti. Vreau sa va transmit un mesaj de incredere. De asemenea, in momentul in care va fi numit prorectorul, acesta va fi deschis sa raspunda problemelor dumneavoastra, insa si eu voi fi deschis problemelor pe care le aveti. Unii dintre dumneavoastra sunteti studenti si nu unii simpli. Sunt absolut convins ca veti veni la mine, si ca va voi asculta in ceea ce priveste numarul locurilor in camine, vom incerca sa marim aceste locuri".

Problema zilei a fost ridicata de un tanar student de la Facultatea de Drept, care a cerut introducerea ca "studentul sa poata alege intre doi profesori la inceput de an, cand sunt prezentate materiile si profesorii aferenti acestora, deoarece asta ar putea starni un mai mare interes si o mai mare responsabilitate fata de student". 

Ioan Aurel Pop a spus ca ideea nu este noua, dar pentru a o aplica trebuie resurse financiare. "Nu este prima data cand o aud, insa aceasta regula se aplica in tari cu prosperitate materiala, unde exista chiar 3 sau 4 profesori dintre care studentii isi pot alege cu care sa lucreze. Noi suntem o universitate care nu are inca posibilitatea materiala de a face acest lucru", a spus Ioan Aurel Pop.
 
Noul rector le-a transmis studentilor sa nu se teama de profesori. "Va trebui ca mesajul care vine spre dumneavoastra, din partea dascalilor, sa fie unul inteles de voi. Mesajul trebuie sa fie unul de transformare. Un student care se prezinta cu teama la un examen, inseamna ca face un efort anormal, ceea ce nu este normal. In Germania, si unde am mai predat, am vazut studenti senini, care nu prezentau frica fata de profesori. Profesorul are obligatia morala sa vada in voi ceea ce stiti, nu ceea ce nu stiti", a mai spus Ioan Aurel Pop.

Studentii au mai cerut transparenta si sansa de a afla ce se discuta la sedintele de Senat. "Aceste sedinte trebuie sa fie afisate pe site-ul facultatii, sa stim ce s-a discutat si mi se pare esential acest lucru", a recunoscut rectorul UBB Cluj.

Comentarii Facebook