Indiferent de culoare politica, consilierii judeteni spun NU comasarii spitalelor din Cluj! VIDEO

 

Consilierii judeteni Cluj se opun comasarii Spitalului de Pneumoftiziologie cu cel de Boli Infectioase si urmeaza sa trimita un memoriu Ministerului Sanatatii prin care cer justificarea solicitarii de comasare.


"Pozitia majoritatii a fost de a nu fi de acord cu aceasta comasare, lucru pe care il vom transmite Ministerului Sanatatii. Atata timp cat nu avem un studiu obiectiv care sa scoata in evidenta avantajele unui astfel de demers: castigul material, economiile bugetare pe care le facem si avantajele populatiei este evident ca nu putem discuta. Cand vom avea un astfel de raport ne vom putea pronunta in cunostinta de cauza", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

"Nu se poate scadea calitatea serviciilor, nu putem sa facem o eficientizare in detrimentul cetateanului. Orice putere politica este astazi, maine sau peste un an de zile, va trebui sa fie atenta la doleantele clujenilor", a declarat consilierul judetean PNL Cluj, Ioan Petran.

"Noi am avut o discutie cu conducerile spitalelor si nu facem o afirmatie fara sa fi verificat toate aceste lucruri. Este vorba despre doua unitati de referinta din municipiul si judetul Cluj, unitati care au un numar foarte mare de oameni, 500 in cazul unuia si 350 in cazul celuilalt. Sa nu uitam ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase a preluat de curand Centrul de Diagnostic si a fost o problema care a fost rezolvata si nu foarte usor, iar a unii si a forma o singura unitate care sa aiba spre 1000 de angajati nu este foarte bine. Sa nu uitam ca au proiecte total diferite, sunt programe nationale diferite, anti-sida pe de o patre si cele TBC de cealalta parte", a declarat Valentin Cuibus, consilier judetean PSD Cluj.

Cuibus a mai spus ca cele doua spitale nu au probleme financiare, asa ca aceasta comasare nu se justifica.

 

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat in 1 februarie ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca va fi comasat cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Danielo" Cluj-Napoca.

Vezi AICI lista spitalelor din judet care vor fi comasate!

Comentarii Facebook