Eckstein: "A amaneta viitorul UDMR langa un singur partid e o greseala de neiertat!"


Eckstein Kovacs Peter, candidat la functia de presedinte al UDMR, a declarat la Cluj ca este o greseala ca UDMR ca stea alaturi PDL.

Eckstein l-a criticat pe Kelemen Hunor, contracandidatul sau la functia de presedinte al UDMR, care a spus la Timisoara ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va sta in continuare in coalitie alaturi de PDL.
 
"Kelemen Hunor a declarat la Timisoara ca UDMR este un partid de centru dreapta si, ca atare, va participa in coalitie cu partide de centru dreapta si cand este la guvernare si in situatie de opozitie. Prin partid de centru dreapta el intelege PDL. Este nu numai o greseala politica, dar o legare a tuturor membrilor UDMR de un singur partid este contraproductiva, e contrara Statutului UDMR. Membri UDMR au sau nu o calitate politica, ceea ce ii uneste fiind calitatea de maghiar. in a-i face pe toti adeptii unui partid de centru dreapta si cantonarea langa un singur partid e o greseala de neiertat", a afirmat Eckstein.
 
"Sper sa nu fie imbratisata o astfel de optiune, care inseamna automat o coabitare cu PDL pana la alegeri si dupa, care inseamna o descrestere a sanselor UDMR de a ajunge in Parlament. Eu sustin ca UDMR sa ramana deschisa la o colaborare punctuala in Guvern, in Parlament, cu partidele democratice romanesti, in functie de cum reusim sa ne impunem punctele de vedere care sunt necesare pastrarii identitatii noastre nationale. Cantonarea pe termen lung langa un singur partid nu mi se pare o solutie fericita. A amaneta viitorul UDMR langa un singur partid e o greseala de neiertat", a mai declarat Eckstein Kovacs Peter.

Comentarii Facebook