În Florești, se ridică o casă pe un teren de 8 metri lățime - FOTO

 

Floreștiul întrece orice culme când vine vorba despre modul în care se costruiește. Acum a apărut casa ridicată pe un teren cu numai 8 metri lățime. 

 

O fâşie de pământ, de numai 8 metri lăţime, aflată între două drumuri private, a devenit loc de casă. Distanţa de la zid la drumul privat e doar atât cât să încapă gardul. Dacă vă întrebaţi în ce măsură aşa ceva se poate autoriza în mod legal, ei bine, singura concluzie logică este că Floreştiul a rămas un fel de ţară a tuturor posibilităţilor în materie de urbanism.

 

Lucrările de construcţie au fost oprite de mai multe ori, în urma demersurilor făcute de proprietarii caselor din zonă. Mai mult, primarul Horea Şulea a apărut în presa locală ca omul care stopează, cu fermitate, abuzul”, Alin KOCSIS.

 

Vecinii minusulei case, care sunt şi proprietari ai celor două drumuri private, reclamă faptul că nu au primit nici un răspuns oficial de la Primăria Comunei Floreşti. 

 

Primele adrese făcute în acest sens şi rămase fără răspuns datează din 2 aprilie.

 

Aşa se face, că, în ciuda fermităţii arătate de primarul Şulea, lucrările de construcţie au fost reluate. Este afişat chiar şi un număr de autorizaţie de construcţie (foto atașată). Deşi construcţia încalcă cele mai elementare norme de respectare a vecinătăţilor, pentru justificarea autorizaţiei s-ar invoca, după cum au aflat vecinii, o controversată Hotărâre a Consiliului Local Floreşti, din anul 2010. Atunci s-ar fi aprobat o derogare de la reglementările (sau legile?) de urbanism. 

 

Oricum, nici în acest sens, vecinii nu au primit vreo explicaţie oficială şi nici nu au reuşit să vadă HCL 54 / 11.05.2010. Poate fi o astfel de hotărâre legală?”, a mai precizat Alin KOCSIS.

 

 

 

 

 

Pe Google Street View se poate observa că în acea zonă sunt și alte case ridicate după același șablon, casele fiind înghesuite a niște cutii pe orice bucată de pământ depistată și rămasă după construcția blocurilor.

 

Primăria Florești ar fi trebuit să interzisă acest lucru și să preia aceste terenuri pentru a face drumuri suficient de late pentru cea mai populată comună din România.  

 

Comentarii Facebook