Rezilierea contractului pentru groapa de gunoi a Clujului s-a făcut ilegal

 

Un arbitru independent a decis că rezilierea contractului de la groapa de gunoi ecologică a Clujului s-a făcut ilegal.

 

La finele anului trecut, Consiliul Județean a reziliat contractul pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Cluj, după ce societatea Atzwanger SPA și alte firme din acest consorțiu au refuzat să mai lucreze pentru că instituția publică nu a onorat la timp plățile care trebuiau făcute pentru lucrările executate.

 

Litigiul a ajuns la Comisia de Adjudecare a Disputelor care, în 9 iunie 2015, a emis verdictul final. 

 

Arbitrul neutru, Alina Oprea, a  stabilit că rezilierea contractului privind construcția Centrului Integrat de Management al Deșeurilor s-a făcut ilegal. ”Neurmând procedura contractuală, rezilierea Contractului de către Beneficiar (Consiliul Județean Cluj - n.n.) nu este conformă prevederilor contractuale și, prin urmare, nu este validă”, se arată în decizia Comisiei de Arbitrare a Litigiilor.

 

Arbitrul a decis că societatea Atzwanger are dreptul să continue lucrările și să remedieze defecțiunile apărute și care erau reproșate de specialiștii Consiliului Județean Cluj.

 

Arbitrul a decis și că firma Atzwanger nu are de recuperat 6.99 milioane de lei, sume restante, ci mai puțin: ”Comisia de Adjudecare a Disputelor decice că Antreprenorul era îndreptățit să emită factură corespunzătoare CIP 10, în valoare de 2,002 milioane lei, fără TVA, întocmit de inginer și transmis beneficiarului la data de 5 mai 2014”.

 

Decizia de reziliere a contractului a fost luată de președintele interimar de atunci, Vakar Istvan.

Comentarii Facebook