Horea Uioreanu, atac la Boc: Afirmația că U Cluj e sufletul Ardealului e o ipocrizie, dacă echipa nu este ajutată

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, l-a atacat pe Emil Boc în privința situației de la echipa U Cluj.

 

Noi discutăm de o firmă privată care are ca acționar majoritar o persoana fizică, pe Florian Walter, și un acționar minoritar, Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc trebuie să își respecte obligațiile și, dacă tot zice că are 2 milioane de lei pentru echipele de fotbal, atunci îi dea. Tot zice că legea nu îi permite, dar aceste legi erau în vigoare și când au fost alocați banii. Trebuie găsite soluții. O soluție ar fi să renunțe la acțiunile de la una dintre echipe, ori de la CFR Cluj, ori de la U Cluj, și atunci vor putea fi alocați acești bani fără probleme”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Noi ne-am onorat obligațiile. Avem un contract onorabil pentru închirierea Cluj Arena. Noi avem răbdare și așteptăm să își plătească restanțele. Acum U Cluj are o datorie de 300.000 de lei către Cluj Arena, dar dacă Primăria va aloca fondurile pe care le tot promite, atunci U Cluj va putea să achite aceste datorii. 

 

Emil Boc și Alin Tișe l-au adus pe Florian Walter la Cluj, bănuim că i s-au promis ceva contractele, dar nu si-au onorat promisiunile și omul a plecat. 

 

Afirmația că U Cluj e echipa Clujului, că e sufletul Ardealului, e o ipocrizie. Dacă tot spunem aceste vorbe, atunci să și arătăm că dăm o mână de ajutor. Primăria să renunțe la unde dintre echipele la care are acțiuni și să o susțină financiar pe cealaltă. Dar Boc se ascunde după deget și nu face nimic”, a mai precizat Horea Uioreanu.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj a mai precizat că nu se poate discuta despre reducerea chiriei pe Cluj Arena până când nu vor fi achitate restanțele. ”În primul rând trebuie să fie onorate restanțele de 300.000 de lei, iar apoi plenul Consiliului va putea să discute despre o negociere a chiriei”, a mai afirmat Uioreanu.

 

Emil Boc susține că va aloca câte un milion de lei celor două echipe de fotbal, CFR Cluj și U Cluj, după ce Parlamentul va vot legea sponsorizării, care îi va permite să finanțeze două cluburi de-o dată.

 

Între timp, din lipsa fondurilor, Anamaria Prodan susține că nu poate organiza pe Cluj Arena amicalul U Cluj - Steaua, de sâmbătă, 9 septembrie, pentru că nu are 7.000 de euro, bani pentru plata chiriei.

 

Meciul U Cluj - Steaua era o PETARDĂ lansată de Anamaria Prodan

 

Cu toate acestea, Horea Uioreanu a precizat că U Cluj poate juca în continuare pe Cluj Arena.

 

Anamaria Prodan, pe Facebook: "Clujenii sunt orbi? oare nu realizează că U Cluj a ajuns bătaia de joc a tuturor?"

Comentarii Facebook