Guvernul German: Guvernul român să publice şi să aplice deciziile Curţii Constituţionale


Guvernul Germaniei i-a transmis lui Victor Ponta prin ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, un mesaj ferm prin care îi cere să publice și să aplice urgent deciziile Curții Constituționale.

"Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine", se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român, citat de Mediafax.

Guvernul de la Berlin precizează că trebuie pusă în aplicare decizia Curții din 29 iulie.

"În special, aşa cum a decis CC pe 10 iulie, ar trebui ca referendumul cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de pe 29 iulie să fie decis de majoritatea absolută a alegătorilor înscrişi pe listele permanente, pentru a fi validat", se mai arată în comunicat.

Berlinul și-a mai exprimat și "îngrijorarea Guvernului german asupra evoluţiilor politice din România".

Comentarii Facebook