Guvernul de la Budapesta îi cere lui Ponta să finanțeze universitatea privată Sapienția de la Cluj

 

Guvernul Ungariei se așteaptă ca premierul Victor Ponta să finanțeze activitatea universității private Sapienția cu sediul la Cluj.

 

Între România și Ungaria există un acord bilateral care stipulează faptul că, după acreditarea Universității Sapienția, Guvernul României va lua în considerare finanțarea Universității Sapienția. Noi credem în posibilitatea unei finanțări descrescătoare din partea noastră și a unei finanțări crescătoare din partea Guvernului de la București”, a declarat Nemeth Zsolt, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe al Ungariei.

 

Guvernul de la Budapesta finantează în prezent Universitatea Sapienția de la Cluj prin Fundația Sapienția. Din fondurile țării vecine a fost demarată și construcția unui nou sediu al Facultății de Științe și Arte de pe Calea Turzii, de lângă Liceul de Coregrafie. 

 

Până acum, a fost investită suma de 400 de milioane de forinți, adică 1,4 milioane de euro. Construcția va fi finalizată în toamna anului 2013 și va costa în total 4 milioane de euro, din care contribuția guvernului de la București ar urma să fie de 1 milion de euro.

 

Rectorul Universității Sapienția, David Laszlo, a declarat că instituția privată de învățământ a obținut acreditarea ARACIS, astfel că are dreptul să primească finanțare din partea statului român.

Comentarii Facebook