Functionarul care i-a facut "fraieri" pe clujeni trebuie reangajat la Primarie daca solicita acest lucru, potrivit unei sentinte a Curtii de Apel


Ioan Antonio Chindris, functionarul de la Primaria clujeana care a spus ca statul nu il plateste suficient pentru a sta de vorba cu "toti fraierii", ar trebui reangajat, daca solicitat acest lucru, potrivit unei  sentinte a Curtii de Apel Cluj.

Scena care a starnit revolta oamenilor s-a produs la inceputul lunii februarie 2010, in timpul unei greve organizata de functionarii publici din Primaria Cluj Napoca. Ioan Antonio Chindris lucra atunci la Serviciul de Parcari si a fost enervat de oamenii care se inghesuiau pentru a-si achita locurile de parcare. Functionarul a declarat la Antena 1 ca "statul nu il plateste suficient de bine pentru a sta a-i suporta pe toti fraierii care se inghesuie la ghisee".

Primarul Sorin Apostu a dispus constituirea unui comisii de ancheta si in 17 februarie a anuntat ca functionarul a fost destituit.

"Am semnat desfacerea contractului de munca a acestuia. Pe cei care au aceeasi parere ii invit sa faca un pas in fata, pentru ca se gasesc destui care vor sa munceasca pe banii pe care ii primesc acesti functionari", a declarat Sorin Apostu, in direct la Antena 1.

Ioan Antonio Chindris a dat in judecata Primaria si Curtea de Apel Cluj i-a dat castig de cauza. "Admite in parte recursul declarat de reclamantul Ioan Antonio Chindris impotriva sentintei civile nr. 2426 din 02.07.2010 a Tribunalului Cluj pronuntata in dosarul nr. 1851/117/2010, pe care o modifica in parte, in sensul ca: Admite in parte actiunea formulata de reclamantul Ioan Antonio Chindris in contradictoriu cu paratul Primaria municipiului Cluj-Napoca, si in consecinta: Dispune inlocuirea sanctiunii disciplinare de desfacere a contractului individual de munca al reclamantului, aplicata prin dispozitia nr. 1522/26.02.2010 emisa de parat, cu sanctiunea 'avertisment scris', prevazuta de art. 264 alin. 1 lit. a din C. muncii", se arata in sentinta Curtii de Apel Cluj.

Instanta de judecata a mai obligat Primaria Cluj Napoca sa ii achite functionarului "despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data desfacerii contractului de munca si pana la data pronuntarii prezentei hotarari".

Municipalitatea a mai trebuit sa ii achite lui Ioan Antonio Chindris si cheltuielile de judecata.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au precizat ca, deocamdata, angajatul nu a solicitat reintegrarea in functie:

"Salariatul Chindriş Ioan Antonio nu a fost reincadrat in functie ca urmare a Deciziei Civile Nr. 5921/R/2010. Prin aceasta decizie Curtea de Apel Cluj retine faptul ca, potrivit art. 78 alin. (2) din Codul Muncii, reintegrarea in functie nu reprezinta o consecinta implicita a anularii concedierii, ci ea trebuia să fie solicitata expres de salariat in cadrul contestatiei sale impotriva deciziei de concediere, iar in cauza contestatorul nu a solicitat reintegrarea".

Comentarii Facebook