Funcționarii din Primăria Cluj-Napoca intră în grevă vineri, când și așa au program scurt

 

Nemulțumiți de salariile de mizerie, funcționarii din Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și alte unități afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.), intră în grevă.

 

Astfel, vineri, 20 februarie, când oricum funcționarii au zi scurtă și își încheie treaba la ora 13.00, în intervalul orar 10-10.30, angajații vor fi în grevă de avertisment cu întreruperea programului în instituţiile din admistraţia publică locală (primării şi consilii judeţene) ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările noastre nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României. 

 

Aceste revendicări minimale fac referire la:

 

1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

 

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

 

Funcționarii se plâng că ”prin adoptarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetariilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă”. 

 

Sindicaliștii susțin că ”sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar” și că au fost amăgiți în campania electorală din 2012 ”când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare”.

Comentarii Facebook