Functionarea Primariei Cluj in 2011 costa 140 de milioane de euro. PSD a refuzat sa voteze bugetul!

Consilierii locali PSD nu au votat proiectul de buget in forma propusa de executivul Primariei Cluj, pe motiv ca alocarile bugetare nu respecta necesitatile reale ale municipiului.

 

Potrivit reprezentantilor PSD, costurile de functionare ale Primariei Cluj-Napoca in 2011 sunt estimate la 138.343.000 euro, iar cele cu personalul la 43.854.929 euro, din care ponderea cea mai mare este pentru Politia primariei care numara peste 170 de angajati, angajati care in 2010 au amendat peste 120.000 de clujeni.

 

O alta problema grava semnalata de PSD-isti este ca gradul de indatorare al municipiului Cluj-Napoca a ajuns la 30% din buget, alte 750 de miliarde de lei vechi urmand a fi imprumutate in acest an. "Le reamintim celor de la PDL ca Legea Finatelor Publice nu permite depasirea pragului de 30% ca si grad de indatorare si din pacate, dupa 2012 cand nu va mai fi la putere administratia portocalie, tot noi clujenii va trebui sa platim costurile ingrasarii clientelei portocalii", a spus Remus Lapusan, liderul consilierilor PSD din Consiliul local Cluj.

 

"Din pacate, nici in acest an, alocarile bugetare propuse nu tin seama nici de necesitatile reale ale municipiului sau de cele ale universitatilor sau clinicilor medicale care sunt adevarate branduri. De altfel, in ceea ce priveste alocarea de fonduri pentru anumite reparatii necesare in invatamantul liceal, nu a existat o transparenta a alocarii si argumentarii lor", se arata intr-un comunicat de presa al PSD Cluj.

 

"Motivele ce stau la baza deciziei noastre sunt legate de faptul că executivul nu intelege sa tina cont de cateva chestiuni ce tin de transparenta, receptivitate si solutionarea problemelor acestui municipiu", a precizat Remus Lapusan, liderul consilierilor PSD din Consiliul local Cluj-Napoca.

 

Proiectul de buget a fost aprobat de restul consilierilor locali.

Comentarii Facebook