Floreștiul va avea un sistem de canalizare paralel cu cel existent


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus că este nevoie urgentă de un guvern pentru a putea fi pus în practică programul de finanțare ”Anghel Saligny”, fostul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Unul dintre proiectele principale care ar putea fi finanțat de guvern este realizarea unei canalizări paralele în Florești. 

S-au depus 8 proiecte pe programul Anghel Saligny. Vizează modernizări, extinderi de apă canal, chiar în satul Tăuți avem o cerere de finanțare pentru extindere canalizare. Este singurul sat din comuna Florești, care încă nu are sistem de canalizare.

Sumele sunt foarte mari. Avem un proiect care vine să ajute și să rezolve problema canalizării din comuna Florești, respectiv un proiect care propune o canalizare paralelă cu cea existent, care ar degreva partea sudică. Este un proiect prevăzut prin cădere, gravitațional, fără nicio pompă. Pornește din strada Eroilor, profesor Ioan Rus, Tăuțiului, prin Unitatea Militară, iar prin Zona BMW va intra în magistrala de canalizare. Este un proiect destul de scump, pentru că se face prin subtraversări, o tehnică mai nouă. Se ridică undeva la 37 de milioane de lei. Acest proiect este depus pentru a fi accesat prin programul Anghel Saligny”, a declarat primarul comunei Bogdan Pivariu, la Ziua LIVE.

Alt proiect ”este modernizarea zonei Terra, unde se deschid noi drumuri. Sunt proiecte depuse pentru modernizarea unor drumuri existente, de la zero. Avem nevoie de o accelerare în ceea ce privește dezvoltarea, pentru că avem probleme mari de rezolvat”, a mai spus Pivariu.


Comentarii Facebook