Filarmonica Transilvania poate fi construita pe Bulevardul 21 Decembrie 1989! Primaria a castigat procesul cu CNSC


Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv decizia Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) care solicita Primariei sa reia jurizarea in cazul concursului de proiectare a Filarmonicii Transilvania.

In consecinta, municipalitatea poate sa incheie contractul cu fima care a castigat concursul de proiecte organizat in luna martie 2011 si la care au participat firme de proiectare din toata tara. Doua firme, Dragan Architecture si Carpat Proiect, au contestat concursul si Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dispus reluarea jurizarii. Primaria Cluj-Napoca nu s-a conformat si a atacat in instanta decizia CNSC. Vezi AICI detalii.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca acum este asteptata instiintarea oficiala din partea instantei, iar apoi va fi semnat contractul cu firma Vaal Arhitectura, urmand sa fie organizata licitatia pentru construirea Filarmonicii.

Avocatii firmelor Dragan Architecture si Carpat Proiect au declarat ca proiectul celor de la Vaal Arhitectura nu a respectat regulamentul si trebuia descalificat. "A fost total diferit fata de tema concursului si nu trebuia acceptat", a spus avocatul Marius Harosa in sala de judecata.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au explicat ca proiectul castigator a fost ales de un juriu de specialitate din care au facut parte si arhitecti internationali. In privinta abaterii de la tema concursului, jurista Lucia Lupea a spus ca tema a fost dezvoltata.

 

Vezi mai jos cum arata proiectul celor de la Vaal Arhitectura...

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook