Clujul va avea Filarmonica noua in 2015! Vezi detalii VIDEO


Primarul Sorin Apostu a anuntat ca noua Filarmonica de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 ar trebui sa fie terminata in 2015.

"Proiectantul care a castigat licitatia va spune care este termenul de finalizare a contractului, dar cel mai probabil lucrarea va fi terminata in 2015. Curtea de Apel Cluj ne-a dat castig de cauza si in 3 luni vom organiza licitatia, vor mai urma 52 de zile in care anuntul trebuie sa stea pe site, iar apoi, daca nu sunt contestatii, vom demara lucrarea. As spune ca cel mai probabil in primavara se va lucra", a declarat primarul Sorin Apostu.

Firma de arhitectura Vaal Arhitectura va trebui sa prezinte datele tehnice ale proiectului in 3 luni. "Contestatia ne-a blocat licitatia cu circa un an de zile. Juriul international s-a pronuntat in luna martie, iar contestatiile ne-au blocat pana astazi. CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) ne spunea sa reluam licitatia si sa continuam jurizarea. Proiectantii au avut la baza o tema, un caiet de sarcini, pe care puteau sa il dezvolte dupa cum doreau si sa faca un proiect caresa faca cinste Romaniei si Clujului", a mai spus Sorin Apostu.

Curtea de Apel Cluj nu a admis numai in parte, ci in totalitate contestatia Primariei si a Ordinului Arhitectilor din Romania la dispozitia CNSC care a cerut rejurizarea proiectelor. "Pe langa constructia filarmonicii, acum putem merge mai departe si cu cladirea de birouri de 8 etaje de la strada si a parkingului", a mai afirmat Sorin Apostu.

Contractul de proiectare a avut o valoare de 2,1 milioane de lei.

 

Vezi detalii de spre procesul dintre CNSC si Primaria Cluj-Napoca...

Filarmonica Transilvania poate fi construita pe Bulevardul 21 Decembrie 1989! Primaria a castigat procesul cu CNSC

Comentarii Facebook