Adio Filarmonica Transilvania in viitorul apropiat? Primaria Cluj-Napoca a atacat in instanta o decizie a CNSC VIDEO


Primarul Sorin Apostu acuza Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) ca blocheaza licitatia pentru Filarmonica Transilvania si incita la incalcarea legii.

"Este vorba despre decizia cu privire la actul aberant emis de CNSC. Actul nu poate fi aplicat in fapt, incalcand prevederile articolului 139 din ordonanta 34, care spune ca proiectele in cadrul unui concurs de proiecte trebuie sa fie prezentate in mod anonim, acest anonimat urmand a fi pastrat pana cand juriul a adoptat o decizie finala, iar decizia CNSC ne spune sa continuam jurizarea, ceea ce incalca prevederea legii", a declarat primarul Sorin Apostu.

Edilul sef sustine ca daca ar continua jurizarea, decizia ar putea fi atacata pentru ca a incalcat legea.

"Altfel spus, CNSC ne indeamna sa incalcam legislatia. Lucru pe care daca l-am face, sa aducem din nou toti expertii arhitecti din capitalele europene care au fost in juriu, acestia sa dea o decizie, dupa care ea sa poata fi respinsa de pe scaun de oricine, deoarece a incalca legislatia Romaniei", a spus Sorin Apostu.

Primarul a anuntat ca a atacat in instanta dispozitia CNSC. "Am decis sa atacam in instanta decizia CNSC. Am toata increderea ca justitia clujeana va spune stop unui astfel de demers al CNSC de invitare la incalcarea legii si ca va accepta decizia juriului, care repet este un juriu de profesionuisti. Contestatiile pe care le-au facute cele doua echipe participante se refera la chichite tehnice, si vizeaza proiectarea, ca sala este in foma de cizma sau forma ovala sau daca se poate canta si la orga sau nu. Asta este o chestiune care ii depaseste pe cei de la CNSC", a mai spus Sorin Apostu.

Primarul se plange ca a asteptat 84 de zile un raspuns de la CNSC, raspuns care ar fi trebuit sa vina in 20 de zile. "Regretul meu este ca aceasta decizie a fost data dupa 84 de zile, cand ea trebuia sa fie data in termen de 20 de zile. Am pierdut aproape 3 luni de zile asteptand o decizie care ne invita sa incalcam legea", a mai spus primarul.

Lucrarile la Filarmonica Transilvania nu pot incepe fara stabilirea unui castigator la concursul de proiecte din 10 martie 2011. Dupa terminarea acestei proceduri, proiectarea cladirii va fi facuta in 6 luni si apoi va putea fi deschis santierul.

 

Valoarea totala a proiectului se ridica la 15 milioane de euro.

 

Vezi si...

Vezi cum arata primele trei proiecte din concursul "Filarmonica Transilvania"! - Galerie FOTO

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook