Emil Boc: ”Vom avea un prim aquapark în zona noastră. Sigur vor apărea și altele, dar este un început”


Primarul Emil Boc crede că după ce va face aquaparkul din Grigorescu vor urma și altele. Nu a explicat de unde va scoate Primăria zeci de milioane de euro.

Am dat drumul la studiul de fundamentare, care va fi terminat undeva la începutul lunii noiembrie. Va intra în Consiliul local, după care se vor declanșa procedurile legale de achiziție în vederea realizării acestuia. Avem acele hectare, nu mai știu exact, 5,4 – 5,5 câte sunt în total, acolo la Sun. Trebuie să corelăm cu proiectul cu centura metropolitană, pentru că este în zona respectivă, astfel acum putem avea un prim aquapark în zona noastră.

Sigur vor apărea și altele, dar este un început. Ce era înainte pe 1,5 hectare nu a fost posibil să se facă, mai ales că zona era afectată și de linia electrică, nu se putea construi. Acum cred că se poate face un aquapark pentru clujeni, aici, într-o zonă accesibilă și cunoscută”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Primarul nu a spus de unde va scoate municipalitatea zeci de milioane de euro pentru realizarea investiției. La Aquaparkul din Oradea s-a investit, în 2016, 20 de milioane de euro, iar cu toate scumpirile de pe piață investiția din Cluj s-ar putea dubla. 

Probabil că investiția se va face în parteneriat cu o firmă privată, care va avea alte beneficii, cum ar fi unele autorizații de construcție și pentru alte facilități, care să facă totul rentabil. 

Comentarii Facebook