Emil Boc la congresul UDMR: "In 2012, vom avea o crestere economica de 4,5-5%! PDL si UMDR trebuie sa continue impreuna" - VIDEO


Premierul Emil Boc a declarat, sambata, 26 februarie, la Congresul UDMR de la Oradea, ca Romania va avea in 2012 o crestere economica de 4,5-5%.

"Aceasta coalitie va ramane in istoria Romaniei ca fiind singura coalitie care a reusit sa faca concomitent 3 lucruri. In primul rand sa salveze tara de la colapsul economic si sa ia masuri grele, cu costuri politice. In al doilea rand sa stabilizeze economia si in al treilea rand sa o duca pe crestere economica in acelasi mandat si sa continue guvernarea dupa acest mandat. Acest lucru este posibil pentru ca oricat ar incerca unii sau altii sa nu vada realitatiile prezentului datele economice ne arata ca in acest an vom avea crestere economica de 1,5-2%, in 2012 intre 4 si 4,5% si aceste rezultate ale cresterii economice vor incepe sa se resimta tot mai mult in buzunarele cetatenilor indiferent de etnie", a anuntat premierul Emil Boc de la microfon.

Primul ministru a a mai enumerat si legile implementate pana acum si ce mai trebuie facut.

"Acum avem de consolidat reformele incepute. Avem de implementat Legea Educatiei Nationale, de implementat reforma in domeniul sanatatii, de dus la bun sfarsit procesul de descentralizare cu accent pe principiul subsidiaritatii, care insemana ca decizia trbuie sa apartina acelor entitati care sunt cel mai aproape de cetatean, adica autoritatile locale, avem de finalizat legea minoritatilor nationale, dar si de definitivat Codul Muncii", a completat Emil Boc.

 

La alegerile pentru functia de presedinte al UDMR candideaza Eckstein-Kovacs Peter, Kelemen Hunor si Olosz Gergely.

 

Preluare: Antena3.ro

Comentarii Facebook