Emil Boc: În 2013 ne așteaptă austeritatea. Guvernul Ponta comite o crimă cu premeditare - VIDEO

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că guvernul Ponta comite o crimă cu premeditare, tăind fondurile pentru investiții. Boc a spus că anul 2013 va fi unul de austeritate. 

 

Actualul guvern încă mai rezistă și mai trăiește de pe urma stabilității economice date de măsurile noastre de austeritate grele. Am plătit politic pentru ele. Ne-a costat rezultatul în alegerile locale, dar au adus stabilitate economică țării.  Am lăsat la Ministerul Finanțelor 5 miliarde de euro, din care am înțeles că mai există mai puțin de jumătate. 

 

Din nefericire, derapajele actualului guvern și consider o crimă cu premeditare împotriva interesului național tăierea investițiilor de la bugetul de stat în perioadă de criză economică. În 2011, România a avut cel mai mare procent din produsul intern brut alocat investițiilor din Uniunea Europeană, alături de Polonia. Anul acesta, prima măsură pe care a făcut-o guvernul Ponta la rectificare nu a fost să vadă de unde mai poate ajusta cheltuielile bugetare, ci cum să taie banii de investiții pentru a micșora și așa creșterea economică pe care o avem în scădere”, a declarat Emil Boc în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara.

 

Fostul premier consideră că Guvernul Ponta dă dovadă de populism, deoarece premierul știe că nu sunt bani pentru acoperirea creșterilor salariale.

 

Noi am plătit politic pentru că nu am dat pomeni electorale. Nu am făcut măriri de salarii și pensii fără să avem acoperire în economie. Acum se trece la aripa populistă și se sacrifică economia și investițiile și ne punem din nou în situația de a nu mai putea susține cheltuielile publice.

 

Acum se face exact greșeala din 2008. Se măresc cheltuielile permanente, care nu au acoperire pe termen mediu și lung. Este acest pericol de a trece iarăși la măsuri de austeritate în 2013.  

 

Actualul guvern a refuzat să depună la Parlament proiectul de buget pe 2013, iar acest lucru este un semnal clar că anul viitor nu arată bine din punct de vedere economic, pregătește măsuri destul de dure de austeritate. Dacă nu ar fi așa, ce l-ar fi împiedicat pe guvern să se laude cu bunăstarea ce va fi. Dacă era bine, proiectul era pe masa Parlamentului conform legii în 10 octombrie sau cel târziu la începutul lunii noiembrie”, a mai spus Emil Boc.

 

Vezi AICI întreaga emisiune la care a fost invitat Emil Boc.

Comentarii Facebook