Eckstein Kovacs Peter candideaza la sefia UDMR


Eckstein Kovacs Peter si-a anuntat sambata, 11 decembrie, candidatura la functia de presedinte al UDMR, la congresul din februarie 2011.

Anuntul a fost facut la Consiliul Reprezentantilor Unionali ai URMD. Eckstein Kovacs Peter a declarat ca Uniunea are o mare responsabilitate in faptul ca in prezent comunitatea maghiara din Transilania are trei partide care sa o reprezinte: UDMR, Partidul Civic Maghiar si formatiunea ce va fi lansata de Tokes Laszlo.

"Avem si noi partea noastra de vina. Sa deschidem noi o umbrela. Pe cei care au plecat nu-i mai putem aduce inapoi, dar ii putem aduce pe cei care sunt apatici si simt efectele crizei", a spus Eckstein.

"As dori sa candidez la presedintia UDMR. Nu e o surpriza pentru dumneavoastra, tot ce am facut in ultimii 20 de ani am facut in culorile UDMR, inclusiv ce fac acum", a declarat Eckstein Kovacs Peter.

Consilierul prezidential a afirmat ca Marko Bela, care a anuntat ca nu a mai candida, ar treui sa aia un loc de cinste in UDMR.

Consiliul Reprezentantilor Unionali al UDMR se desfasoara la Palatul Culturii din Targu Mures, unde a anuntat Marko Bela ca nu a mai candida la un nou mandat de presedinte.

Comentarii Facebook