E hotarat! Marti, 15 iunie, aflam daca mai avem premier clujean sau nu!

Soarta Guvernului Boc IV se va decide martea viitoare, in 15 iunie. Motiunea depusa de PSD impotriva actualului cabinet va fi dezbatuta si supusa la vot, potrivit hotararii conducerii celor doua camere ale Parlamentului, saptamana viitoare.


PSD a depus motiunea luni. Documentul intitulat "Opriti genocidul social!" a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.


In cazul asumarii raspunderii de catre Guvern, Constitutia prevede ca Executivul va fi considerat demis daca o motiune de cenzura a fost votata de majoritatea senatorilor si deputatilor.


Grupul PDL are, la Camera Deputatilor, 126 de membri (inclusiv Silviu Prigoana, care a demisonat din partid), PSD-PC - 94, PNL - 54, UDMR - 22, Minoritati - 18, Independenti - 16, fara apartenenta la un grup parlamentar - 4.



Grupul PDL are, la Senat, 52 de membri, PSD-PC - 43 (intre care si Catalin Voicu, aflat in arest preventiv), PNL - 22, UDMR - 9, Grupul Mixt - 10.

Asadar, chiar si in cazul in care toti parlamentarii PSD-PC si PNL vor fi prezenti, numarul de voturi nu este suficient pentru ca motiunea sa fie adoptata. Totalul PSD-PC+ PNL ar fi de 212? "pentru", iar pentru adoptarea motiunii ar mai fi necesare 24 de voturi.


Opozitia spera sa obtina aceste voturi de la parlamentari din grupurile PDL, UDMR, grupul mixt de la Senat, grupul independentilor, cel al minoritatilor sau de la deputatii fara apartenenta la un grup parlamentar de la Camera.


Comentarii Facebook