Dragnea a ieșit învingător în războiul din PSD! Ce a declarat la final

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a primit votul de încredere în şedinţa Comitetului Executiv PSD, iar la final a spus că discuții serioase se poartă frecvent în partid. 

 

Au vorbit foarte mulţi colegi despre celebra scrisoare a grupului de iniţiativă. S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat.

 

Nu sunt de acord că este prima şedinţă în care se discută serios în PSD. Am avut o mulţime de şedinte în care s-a discutat ore în şir, foarte deschis şi foarte profund", a declarat Liviu Dragnea.

 

Mi-aş dori şi am şi spus colegilor mei, că nu vreau să mai avem astfel de şedinte în care să vorbim despre lucruri, despre faptul că dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. Cred că avem un mandat serios în faţa cetăţenilor, pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţi în ceea ce priveşte statul de drept în România şi respectarea drepturilor omului. S-a spus prea mult, s-a minţit prea mult în ultimele 10 zile, s-a manipulat prea mult şi nu aveam de ce să nu supun la vot esenţa acelei scrisori, pentru că aceea era de fapt miza", a mai spus Dragnea.

 

Am vorbit astăzi cu colegii mei despre motivele pentru care trebuie să îmi dau demisia. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis un iubitor de PSD şi un sprijinitor al Guvernul PSD - ALDE, cu SPP, DNA, cu rezist. Am spus că niciodată nu pot să accept ca PSD, cel mai mare partid din Europa să devină sau să redevină o unealtă a acestui sistem odios”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Am spus-o la o zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcţie o să fac tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios care a distrus vieţi din România. Un coleg mi-a spus că a citit scrierile lui Sun Tzu, Arta Războiului, şi spunea că nu trebuie să deschizi multe fronturi. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale, după care spunea că nu sunt legale, că apoi plictisim populaţia. Sigur că dacă nu vorbim despre ele nu putem elimina situaţiile din România despre care nu vorbeşte nicio ambasadă", a mai spus Dragnea.

 

Șeful PSD susține că organizațiile locale i-au cerut să nu demisioneze.

 

Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnisita. Vor s-o dea şi când vor s-o dea, e problema lor. Premierul Dăncilă a rezistat”, a declarat Liviu Dragnea.

 

În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG? Atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susţin”, a completat Dragnea.

 

Legea offshore este luată exact după modelul din Germania. Luni intră în plen la Senat, marţi ajunge în comisii la Cameră şi miercuri vrem să intrăm cu votul final la Camera Deputaţilor. Nu am cedat cu privire la condiţiile puse în acea lege şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc. Sigur că m-am întrebat şi eu de ce şi colegii prezenţi aici şi cei din ţară au susţinut că trebuie să continui. Nimeni nu mai poate avea inconstienţa să se lase ciuruit în asemenea hal şi să continue lupta cu acest monstru. Indiferent că doamna Tarcea pune presiune pe un complet pentru a avea”, a mai spus Dragnea.

Comentarii Facebook